آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی

آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی

لباسشویی جزو دستگاه‌های ضروری در منزل است که خراب شدن آن دردسرهای زیادی را به همراه دارد. آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی یک مشکل شایع بوده که در بیشتر مارک‌ها رخ می‌دهد. وقتی آب وارد لگن نشود مراحل شستشو متوقف خواهد شد. یک نقص فنی کوچک می‌تواند مانع از پر شدن دستگاه از آب شود. عیب‌یابی اولین مرحله برای تعمیر دستگاه است. دستگاه‌های دیجیتالی و هوشمند خود دارای سیستم عیب‌یاب هستند تا تعمیرکار بتواند در کمترین زمان مشکل را برطرف سازد. برای برطرف کردن مشکل عدم آبگیری نیاز است تا با نمایندگی مجاز تماس بگیرید و از تکنسین‌های مجرب برای عیب‌یابی و تعمیر استفاده کنید.

علت آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی

 

علت آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی

اولین علامت آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی خشک بودن لباس‌ها است. وقتی آب به داخل مخزن هدایت نشود دیگ بدون آب خواهد بود و دستگاه فرمان شستشو را صادر می‌کند. از دلایل عدم آبگیری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایراد در صافی‌‌ها و شیلنگ‌‌های تامین آب لباسشویی

اولین علت عدم آبگیری ماشین لباسشویی ایراد در صافی و شیلنگ‌ها است. دستگاه به کمک شیلنگ لاستیکی به آب شهری متصل می‌شود. اگر شیلنگ پارگی یا سوراخ داشته باشد آب به راحتی نشت کرده و وارد دستگاه نمی‌شود. طول شیلنگ به ۲ الی ۳ متر می‌رسد و این فاصله باعث می‌شود تا آب با کمی تاخیر وارد مخزن شود. انسداد و گرفتگی داخل شیلنگ مانع از عبور آب می‌شود. در محل اتصال شیلنگ به شیر صافی یا فیلتر قرار دارد که رسوبات در آن جمع می‌شود و گرفتگی فیلتر مانع از عبور آب می‌شود. کوچک‌ترین خم یا تا شدگی در شیلنگ مسیر عبور آب را مسدود می‌کند. تعمیرکار برای برطرف کردن مشکل این قسمت را به خوبی بررسی می‌کند. با تعویض شیر یا فیلتر این ایرادات به راحتی برطرف می‌شوند.

خراب شدن شیر برقی

آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی می‌تواند به دلیل خراب شدن شیر برقی باشد. این شیر که در قسمت ورودی دستگاه نصب شده وظیفه انتقال آب به داخل ماشین را دارد و اگر به درستی آن را باز نکرده باشید قطعا آبی به داخل مخزن ریخته نمی‌شود. اگر شیر هرز شده باشد باید آن را تعویض کنید. با کاهش فشار آب حجم آب کمتری از این شیر خارج می‌شود بنابراین بهتر است در این شرایط از ماشین استفاده نکنید.

ایراد سوئیچ سطح آب یا سوئیچ فشار

این سوئیچ فشاری برای کنترل ولتاژ برق ورودی به شیر برقی تعبیه شده و عملکرد خاصی دارد. جریان از برد الکترونیکی به سوئیچ فشار و بعد از آن به شیر برقی می‌رسد. اگر این قطعه به درستی کار نکند مخزن از آب پر نمی‌شود و شما برای رفع این ایرادات باید سوییچ را بررسی کنید و اگر مشکل دارد آن را تعمیر یا تعویض کنید.

ایراد در سلکتور، تایمر یا برد الکترونیکی

آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی می‌تواند به دلیل خراب شدن سلکتور، تایمر یا برد الکترونیکی باشد. برد الکترونیکی در سیستم‌های پیشرفته امروزی مشاهده می‌شود که وظیفه آن هدایت جریان به بخش‌های مختلف دستگاه خصوصا شیر برقی است. اگر در زمان آبگیری برد به درستی کار نکند، فرمان برای شیر برقی ارسال نمی‌شود و آبگیری صورت نمی‌گیرد.

عدم آبگیری به علت کثیف بودن مخزن پودر لباسشویی

عدم آبگیری به علت کثیف بودن مخزن پودر لباسشویی

کثیف شدن جاپودری مسیر ورود آب به داخل ماشین را مسدود می‌کند و برای رفع این مشکل نیاز به برس یا فرچه دارید تا جاپودری را تمیز و گرفتگی آن را برطرف سازید. سیستم آبگیری لباسشویی به گونه‌ای طراحی شده که آب ابتدا باید از قسمت جاپودری عبور کند و سپس داخل دیگ شود. کوچک‌ترین گرفتگی در این ناحیه مسیر را مسدود کرده و مانع از خیس شدن لباس‌ها می‌شود.

کم بودن فشار آب

زمانی که فشار آب کم است توصیه می‌شود شستشوی لباس‌ها را انجام ندهید. فشار کم آب می‌تواند اصلی‌ترین دلیل آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی باشد. افت فشار مانع از پر شدن مخزن می‌شود به همین دلیل دستگاه نمی‌تواند عملیات شستشو را شروع کند.

 

آیا خرابی شیر تامین آب می‌تواند باعث عدم آبگیری لباسشویی شود؟

شیر تامین آب در واقع همان شیر ورودی آب است که پس از باز شدن می‌تواند آب را با فشار بالا به داخل مخزن هدایت کند. زمانی که فشار آب کم است این آب به درستی تامین نمی‌شود. شیر تامین آب در قسمت بالای دستگاه قرار گرفته و به شیلنگ متصل است. زمانی که دستگاه را روشن می‌کنید باید این شیر باز باشد تا مخزن پر از آب شود.

خیس شدن لباس‌ها به معنی شروع عملیات شستشو است. اگر این شیر کوچکترین نقص فنی داشته باشد آبگیری با مشکل مواجه خواهد شد. فرسوده شدن شیر مانع از عملکرد خوب آن می‌شود پس بهتر است به سرعت آن را بررسی کنید. انسداد و گرفتگی به دلیل رسوبات می‌تواند مانع از خروج آب از داخل شیر تامین شود.

با حذف رسوبات و جرمگیری می‌توان این مشکل را برطرف کرد. اگر محل اتصال شیر به دستگاه مشکلی داشته باشد شما شاهد عدم آبگیری خواهید بود و باید اتصالات را بررسی کنید. بعد از روشن کردن دستگاه حتما از باز بودن شیر تامین مطمئن شوید چون در صورت بسته بودن آبی وارد مخزن نمی‌شود.

 

راه‌ حل‌های مشکل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

برای برطرف کردن مشکل آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی امروزه راه‌حل‌های خوبی پیشنهاد می‌شود که به کمک آنها می‌توان مشکل را در کمترین زمان برطرف کرد:

  • در مرحله اول باید شیر آب ورودی و شیلنگ‌های متصل به دستگاه را بررسی کنید. اگر پارگی روی شیلنگ وجود داشته باشد آب به داخل مخزن هدایت نمی‌شود و نشتی می‌تواند باعث برق گرفتگی شود.
  • اگر فشار آب کم باشد آبگیری به درستی انجام نمی‌شود. برای رفع این مشکل باید در مواقعی که آب کم فشار است شستشو را انجام ندهید.
  • فیلترها نقش موثری در چرخه ورود آب به داخل ماشین دارند. زمانی که فیلتر دچار انسداد و گرفتگی می‌شود آب نمی‌تواند از آن عبور کند. برای رفع مشکل باید اتصالات را باز و پس از تمیز کردن فیلتر مجدد آن را نصب کنید‌.
  • راه حل دیگری که می‌تواند به رفع مشکل کمک کند‌ تمیز کردن جاپودری است. اگر جاپودری کثیف باشد آب نمی‌تواند با مواد شوینده ترکیب و سپس وارد ماشین شود. این قسمت را به صورت کشویی بیرون کشیده و با یک فرچه تمیز آن را پاک کنید‌.
  • شیر آب را باز کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید. اگر شیر آب خراب است و آب از آن خارج نمی‌شود آن را تعمیر یا تعویض کنید.
  • اگر پیچ خوردگی و تاب داخل شیلنگ باشد بهتر است آن را صاف کنید تا آب به راحتی از آن عبور کند. در صورت خراب بودن شیلنگ بهتر است آن را تعویض کنید.
  • شیر برقی نقش بسزایی در آبگیری دستگاه دارد به همین دلیل اگر با عدم آبگیری مواجه شدید بهتر است این قطعه را بررسی کرده و جریان مستقیم را به آن متصل کنید.
  • فیلتر شیر برقی را چک کنید چون آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی می‌تواند به دلیل گرفتگی این فیلتر باشد.

 

 

سخن پایانی

آبگیری نکردن دستگاه لباسشویی و پر نشدن مخزن اگر چه مشکل شایعی است اما به کمک متخصصین به راحتی برطرف می‌شود. تعمیر و سرویس کردن ماشین لباسشویی در رشت هزینه کمتری نسبت به خرید آن دارد به همین دلیل امروزه بیشتر افراد به دنبال تعمیر و رفع مشکل هستند. اگر نسبت به عدم آبگیری دستگاه بی توجه باشید ممکن است خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به دستگاه وارد کند. تعمیرکاران حرفه‌ای به کمک تجهیزات پیشرفته ابتدا سیستم را عیب‌یایی و سپس تعمیر می‌کنند تا مشکل به صورت عمقی برطرف شود. اعزام نیرو در محل کمک کرده تا خدمات در کمترین زمان ارائه شوند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.